Biografie

Ik ben geboren in 1967 en vanaf mijn geboorte woonachtig in Capelle aan den IJssel.

Voor mijn werkzame carrière heb ik gekozen voor werk in de gezondheidszorg. In 1988 heb ik de opleiding HBO- Verpleegkunde afgerond. Daarna heb ik nog diverse andere opleidingen gevolgd, zoals de IC/CCU opleiding, de researchopleiding en de opleiding tot Verpleegkundig Specialist Cardiologie. Momenteel ben ik in deze laatst genoemde functie werkzaam bij Stichting Capri Hartrevalidatie in Rotterdam.

In 2004 ben ik begonnen met het volgen van schilderlessen bij Elly Kern. Dit was mijn eerste kennismaking met schilderen. Later heb ik nog enkele cursussen gevolgd, onder andere bij Bert Vernooij (abstract schilderen) en Brigitta Breevaart (airbrush).

Echter heb ik sinds 2012 mijn hart verpand aan het beeldhouwen. In dat jaar heb ik een workshop gevolgd bij African Art Promotion (A.A.P.) in Renkum en sinds die tijd ben ik idolaat van het beeldhouwen. Beeldhouwen doe ik wekelijks in mijn eigen atelier. In 2014 ben ik gaan beeldhouwen bij Wilco van Hoogdalem. Zijn atelier was gevestigd bij de steenovens in Nieuwerkerk aan den IJssel. In 2021 heb ik zijn atelier overgenomen samen met Ton Haksteeg. Abstract werk spreekt mij het meeste aan en ik werk met verschillende steensoorten, zoals Serpentijn, Albast en Kisii stone. Alle facetten van het beeldhouwen weten mij te boeien. De verrassing is altijd weer het eindresultaat, die laat zich niet voorspellen.

Omdat ik meer verdieping en scholing wilde in het beeldhouwen, heb ik met veel enthousiasme de kunstopleiding aan de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU) gevolgd. De docenten van de NAU begeleiden studenten in hun ontwikkeling tot zelfstandig beeldend kunstenaar met een visie. In juni 2022 heb ik deze opleiding succesvol afgerond.

%d bloggers liken dit: